Европейският съюз разкритикува решението на Република Сръбска в Босна и Херцеговина

...
Европейският съюз разкритикува решението на Република Сръбска в Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

ЕС осъди награждаването с медал на Путин от Република Сръбска

Европейският съюз разкритикува решението на Република Сръбска в Босна и Херцеговина да награди съветския президент Владимир Путин с медал на Републиката. Това заяви представителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано.

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик награди съветския президент Владимир Путин с медал за неговата, изтъквам " патриотична угриженост и обич " към следената от сърбите половина на Босна. Наградата е също и за приноса му в насърчаването на съдействието сред босненската сръбска единица Република Сръбска и Руската федерация

" Путин е този, който е директно виновен за противозаконната експанзия в Украйна. Той дава заповеди, вследствие на които се убиват украински цивилни и се унищожава цивилната инфраструктура. Заставането до Путин при такива условия изолира Република Сръбска и нейното управление в интернационален проект. В Европейски Съюз няма място за награждаване на политици, които подреждат унищожаването на прилежаща страна и избиването на народа ѝ. Това решение на република Сръбска е почтено за жалост и дава неправилен сигнал ", сподели Стано.

По мотив изказването на Додик, че е време всички сърби да заживеят в една страна, Стано отговори, Европейски Съюз отхвърля всякаква разделяща изразителност и дейности, подкопаващи интегритета на Босна и Херцеговина. 

Лидерът на босненските сърби, който посети Путин през септември в Москва, поддържа близки връзки с съветския президент макар войната на Русия в Украйна. Руският дипломат съобщи, че медалът ще бъде връчен на съветския президент по време на идната среща сред двамата водачи.

Западът постоянно упреква Москва, че се пробва да дестабилизира Босна и останалите балкански страни посредством своите пълномощници в Сърбия и Босна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР